OP BALI SLAAT COVID-19 KEIHARD TOE

Normaliter is toerisme de grootste bron van inkomsten in Bali, maar nu, met het inreisverbod voor toeristen, ligt die sector helemaal stil. Onze goede vriend Gusti (vader van ons patiëntje Angel) runde met zijn hele ziel en zaligheid een sieradenshop maar heeft die noodgedwongen moeten sluiten wegens gebrek aan inkomsten. Het leven is momenteel keihard voor de inwoners van Bali, een sociaal vangnet is er niet. Mensen zijn volledig op zichzelf en de goedheid van anderen aangewezen.

Aquaponic systeem

Des te knapper vinden we het dat Gusti een manier heeft gevonden om te zorgen voor de mensen om hem heen, en dan niet alleen zijn eigen gezin, zijn eigen familie, zijn personeel, nee het gaat véél verder dan dat; met zijn project voorziet hij steeds meer mensen op Bali van voedsel en inkomen. Het, Sakanber Project, een aquaponic systeem is in al zijn eenvoud regelrecht briljant!

Een grote emmer met 50 babyvisjes

In het kort komt het hierop neer: men neme een grote emmer, vult die met 50 babyvisjes en 12 cups met groentezaden. De visjes worden twee keer per dag gevoerd, het water twee keer per week verschoond en na 3 weken kan de eerste waterspinazie worden geoogst, en na 10 weken zijn de vissen genoeg gegroeid om te worden bereid in een heerlijk gerecht! Gusti levert zijn units aan zoveel mogelijk mensen, en de ouderen en hulpbehoevenden zijn z’n eerste prioriteit.

Trouwringen verkocht

Voor de kostprijs van € 16,50 kan een complete unit worden afgeleverd maar niet iedereen kan dat betalen en Gusti is na het verkopen van de trouwringen van hem en zijn vrouw door zijn laatste geld heen…

Sponsor worden?

Hij zoekt sponsors, misschien wilt u hem helpen een familie op Bali te eten te geven? Neem dan contact met hem op via gustimadewirawan@gmail.com hij en de inwoners van Bali zullen u oneindig dankbaar zijn!

Om geen onnodige kosten te maken voor het overmaken van uw donatie, kunt u deze storten op rekening van de Stichting SRC met de vermelding BALI COVID, wij zorgen ervoor dat uw donatie op de plaatst van bestemming komt. Zodoende hebben alle donateurs geen individuele transfer bankkosten maar maken wij een verzamelbedrag bedrag in een keer over en nemen wij de bankkosten voor onze rekening.

Bedankje

Het Aquaponic systeem functioneert goed en de mensen op Bali hebben een bedankje via video gestuurd. Zij hebben het systeem ook nog zo uitgebreid dat de kippen er ook nog van kunnen leven. Zie ook de leuke sticker op de vaten 🙂