HOOFDLIJNEN ACTUELE BELEIDSPLAN

Lange termijn 1 tot 10 jaar

  • De samenwerking met YAYASAN HARAPANKU, de stichting die de orthopedische instrumentmakerij in Cirebon beheerd, continueren.

  • Twee maal per jaar de O.I. bezoeken voor het geven van instructies en het samen beoordelen van de patiënten tijdens de spreekuren.

  • Financieel support voor de aanschaf van materialen en gereedschap van Yayasan Harapanku die de werkzaamheden lokaal uitvoert.

  • Het stimuleren van een geïntegreerde samenwerking met meerdere stichtingen om te komen tot een groter netwerk van werkplaatsen die een combinatie van behandelingen kunnen aanbieden.

  • Het realiseren/bouwen van een geïntegreerde faciliteit voor gehandicapte kinderen in Cirebon, inclusief ouders en patiënt ontwikkeling door middel van fysiotherapie en ondersteunende apparatuur. (zie hieronder gerealiseerde project House of Mercy)

  • Een overbruggend programma voor gehandicapten en volwassenen om van hun huis/scholing/leven naar werk en gemeenschappelijke bijdrage te groeien, om zo sociale onafhankelijkheid te bereiken.

  • Stimuleren van samenwerking met de plaatselijke overheid, gezondheidscentra en school.

House of Mercy

Irene heeft recent de facilitieit “House of Mercy’ gerealiseerd met als doel ‘Geintegereerde Faciliteit’ te kunnen bieden. Later wordt dit nog uitgebreid met hulp van ouders en onderwijs. De kinderen hebben hier een dagbesteding en krijgen fysiotherapie van een bevriende therapeut. Ger heeft wat oefeningen uitgelegd (zie video) aan de therapeuten en inmiddels zijn de zitposities sterk verbeterd, waardoor er minder spanning en onderuitglijden in de stoel is. Er is slaapgelegenheid voor meisjes en jongens. Ze kunnen hier dus veilig wonen en in het weekend naar huis. De keuken wordt door vrijwilligers gerund.

Dagen die nog resteren dit jaar om te doneren in 2022

Aftrekbaar Belasting?

Onze Stichting valt bij de Belastingdienst onder de noemer ANBI, waardoor uw giften aftrekbaar zijn, zowel de gewone giften als de periodieke giften. Hieraan zijn regels verbonden welke u kunt bekijken op de website van de Belastingdienst.

Periodieke giften mag u helemaal aftrekken en gewone giften geldt een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag u aftrekken, maar niet meer dan het maximumbedrag. Voor meer informatie hierover bekijk de website van de Belastingdienst.

Bron website Belastingdienst 2019